Brystpumpe BEST I TEST

Standard

Hjelp! Julebordsesongen er anmarsj. For å kunne nyte et glass vin eller to – eller rett og slett være borte fra heimen i mer enn to timer, må jeg gå til anskaffelse av den fryktingytende brystpumpen. Jeg har aldri prøvd selv, og redd jeg kommer til å føle meg som en skikkelig melkeku. Lille nurk må jo tross alt få mat og jeg har et sosialliv å opprettholde.

Jeg er usikker på hva slags pumpe jeg skal velge, og har derfor gjort litt research. Ønsket meg i utgangspunktet en «Best i test-rapport» fra forbrukerombudet eller TV2 hjelper deg, men det var ikke å oppdrive. Jeg har derfor googlet opp og ned, frem og tilbake, i inn- og utland, og dermed kommet frem til en liten oppsummering, som jeg håper vil gjøre valget enklere for både deg og meg.

Alt du trenger å vite om brystpumper

En brystpumpe kan brukes til så mangt. Blant annet stimulerer melkeproduksjonen og melke overskytende melk (for å unngå melkespreng og brystbetennelse). Ved såre brystvorter skal det vist være bedre å bruke pumpe enn å legge til barnet. Eller hvis du er uheldig å få melkeknuter og brystbetennelse.

Det skal være litt vanskelig å få i gang utpumpingen, men de aller fleste lykkes heldigvis. Jo oftere du pumper, jo mer melk danner du. Du bør pumpe minst 6 ganger i døgnet, og mellom 10 og 20 minutter ved hvert bryst. Det kan være letter å pumpe om natten, da det er tidspunktet med flest melkedannende hormoner i blodet. Men husk at brystpumpen ikke kan erstatte hormonene som setter i gang melkeproduksjonen – det skjer kun når barnet suger.  Når du setter i gang med pumpingen bør du sitte komfortabelt og varmt, se gjerne på et bilde av barnet ditt. Det hjelper – sier ekspertene. 

Et barn på 3 måneder som lille nurk, skal ha i seg ca 7,5 dl melk per dag.

Morsmelken skal oppbevares på en ren flaske og settes i kjøleskapet eller fryseren. Fyll flasken opp 3/4 og merk dem med dato – spesielt hvis de skal i fryseren. I kjøleskapet holder melken seg i ca 3 døgn, og i fryseren opp til 6 måneder. NB! varmes melken opp til mer enn 60 grader forsvinner antistoffene. Bruker du mikrobølgeovn må du riste flasken godt før servering,  dette for å utjevne varmen. Smak gjerne selv først.

Så hva skal jeg kjøpe? Elektrisk eller manuell? Hvis du ammer barnet ditt og kun har behov for å melke med pumpe en sjelden gang? Ja, da er en manuell pumpe et godt alternativ. Har du behov for å melke ut flere ganger daglig? Da bør du velge elektrisk. Det samme gjelder hvis du har behov for å stimulere melkeproduksjonen. Noe som innbærer at manuell burde holde i massevis for meg. 

De mest populære brystpumpene på markedet er Medela brystpumper og Avent brystpumper.

Medela Swing elektrisk brystpumpe. En liten og nett brystpumpe, -enkel å ha med seg i vesken. Denne pumpen anbefales hvis man skal pumpe seg flere ganger i uken. Veldig enkel å bruke. SoftFit brystskjold masserer brystet varsomt under pumpingen. Til pumpen medfølger en Calma matesmokk, for den som vil mate barnet med morsmelk. Med Calma trenger ikke spedbarn å endre sin naturlige sugerytme. Enten du ammer eller bruker Calma, er det barnets suging som får melken til å strømme. Kan brukes på strøm eller batterier. Inneholder ikke BPA. Pris kr 1490. Kan kjøpes her. (Vitus Apotek). 

Philips AVENT Elektrisk brystpumpe Natural. Ny og forbedret brystpumpe fra AVENT, økt komfort – mer melk! Ved at motoren nå kan stå på bordet er det enklere og mer behaglig å pumpe melk. Jo mer komfortabel du er, jo mer melk får du pumpet ut. Pumpen er enkel i bruk, du kan velge mellom flere instillinger. Pris kr 1599,-. Les pressemeldingen her

Avent brystpumpe manuell natural. Manuell brystpumpe. Enkel i bruk. Den ikoniske massasjeputen stimulerer melkeutdrivelsen og det er klinisk dokumentert at den er like effektiv som elektriske sykehuspumper. Pumpen kommer nå med færre deler og er enklere å sette sammen og vaske. Pumpens design er inspirert av babyens måte å die mors bryst. Pris kr 699,-. (Lurer på om jeg skal gå for denne). 

Du kan også leie brystpumper. Se mer på Ammehjelpen

Les om andres erfaringer på Mammanett og Snart mamma. (Diskusjonsforum). Eller på disse bloggene:

http://bcove.me/cdlrfrf9

Valg av brystpumpe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s